Jobb-mamma

Det här är min sista betalda mammadag på ett bra tag. Imorgon börjar jag jobba. Det ska bli så skönt att få jobba, använda lite andra sidor av hjärnan. Men Sigrid är bäst, så är det.


Monarki för för idioter

Grattis på födelsedagen Kungen. INTE!!

Heta drömmar

Jag drömde om Häagen Dazs inatt. Belgian Chocolate-glass med hallon. Det var en mycket fin dröm.

Fixat lite på kontoret.



Alla mina kent-skivor och så en snygg plansch jämte! Nu börjar det likna något, det där röriga kontoret.

Jag har klippit mig

Det känns inte helt bekvämt att lägga ut bilder på sig själv men jag är nyklippt och väldigt nöjd med detta. Så, här kommer en bild på mig själv.



Det syns visst inte så tydligt men håret är väldigt uppklippt, det skiljer minst en decimeter på det längsta och kortaste.

Picassox2



Har varit tvillingmamma en stund idag. Sigrid gillar ju det här med fingerfärg så jag tänkte se om Noa också var intresserad men han visade inte lika stor entusiasm som Sigrid. Sigrid hjälpte dock Noa att kladda ner sig lite. Sigrid gick in för det så till den milda grad att hon fick bada efteråt. I ett obevakat ögonblick kliver hon ur baljan, halkar på det hala klinkergolvet och slår sig i huvudet. Lite senare när jag byter på Noa så häller hon ut allt vatten i baljan på golvet. Det blev blött. Men ni skulle bara se hur söta de är! "SIJI!" vrålar Noa och Sigrid svarar "JAA!"

En såndärn bok

Nu har jag läst ut en bok till, mycket läsvärd! Den handlar om Gabriella som föds med en extremt ovanlig sjukdom,  Undines förbannelse. Hennes föräldrar står inför valet att "stänga av apparaten", ta hem henne och förvandla sitt hem till ett intensivvårdssjukhus eller låta henne tillbringa sitt liv på ett sjukhus. Gabriella och hennes pappa spenderar mycket tid i sjukhusets park och i boken får man följa pappans tankegångar i det beslut som måste fattas. Finns att låna här.

Titel: Sommaren med Gabriella i parken
Författare: Arne Jernelön
Betyg 4 av 5 toasters

Sommar och sol...



Sigrid tyckte att lämplig klädsel för dagen var... solhatt. Hon ville komplettera med baddräkt och foppatofflor. Jag gick med på tofflorna men baddräkten fick stanna hemma. Sen började det snöa.

Haha!

Har ju alldeles glömt bort att berätta en väldigt kul grej som hände i London. 

Peter: Vill ni åka hjulet (London Eye) eller?
Marie: Kan man åka det?

Vi hade väldigt kul åt detta. Marie försökte bortförklara sig men det gick inte!

En bok till

Läste ut en bok till. Anna, min älskade av Magnus Utvik. Den handlar om en tjej som får cancer men sett ur henens sambos synvinkel. Intressant med den vinkeln på det hela men boken var lite... Ja, inte så välskriven och lite tvärt slut. inns för utlåning i mitt pocketbibliotek.

Titel: Anna, min älskade
Författare: Magnus Utvik
Betyg: 3 av 5 toasters

Shakespeare

Mitt läsande har varit nere i en djup svacka. Nu har jag dock läst ut en väldigt spännande bok, Expedition Shakespeare skriven av Erlend Loe och Petter Amundsen. Petter är en ruskigt smart nisse som klurat ut att Shakespeares verk inte är skrivet av Shakespeare utan av Francis Bacon. Det är en invecklad bok som handlar mycket om koder, geometri och dolda budskap. Man måste läsa den sakta för att hänga med i svängarna men även om man läser sakta så är det inte säkert att man fattar. Boekn finns inte till utlåning eftersom jag själv lånat den av en kompis.

Titel: Expedition Shakespeare
Författare: Erlend Loe, Petter Amundsen
Betyg: 4 av 5 toasters

Svar på tal

Det har ramlat in lite kommentarer på tidigare inlägg och det blir jag alltid glad av! Tänte svara på dem här:

Inlägget Bläää: Susanne, jag litar på er förskolelärare till 100% men... det är fortarande min unge det handlar om och henne känner jag och Anton bäst. Jag är säker på att hon kommer trivas och ha det bra men jag tror faktiskt att hon har det bättre hemma... Vilken förskola är det du jobbar på? Frida: Om fyra-fem år sådär så kanske det kan komma en till, just nu är jag inte alls sugen på fler barn. Tillan: Kom tillbaks när du har en egen... =)

Inlägget B&J och London is a nice place: Vi åt vettig mat någon gång ibland men mest åt vi glass. Vi gick väldigt mycket också så det jämnade ut sig.

Inlägget På promenad: Sigrid har faktiskt en docka som hon ägnar lite uppmärksamhet någon gång ibland. Vagnen är dock mycket roligare än dockan och ska släpas med överallt.

Hoppas ni blir nöjda med detta.

Heja bilen

Om batterierna i fjärrkontrollen är lite halvkass så brukar jag och många med mig trycka lite hårdare på knapparna i tron att det skulle underlätta. Nu har jag kommit på att jag vrider om bilnyckeln hårt för att på så sätt hjälpa min lite opålitliga bil att starta. Det funkar ibland.

Bläää

http://www.habokommun.se/upload/Barn%20o%20utbildning/PDF-dokument/Blankett%20och%20dokument/Blanketter/Ans%C3%B6kan%20om%20Barnomsorg%20skrivbar0.pdf

Det här fula, fula pappret ska jag fylla i och sen skicka in under stor ångest. Ni som känner Emma G får gärna hjälpa mig i min kampanj att få henne att flytta hem och bli dagmamma. Skicka ett sms, mail eller facebooka henne och skriv: Emma, flytta hem och bli dagmamma!

B&J

Vi glömde ta kort på glassen från Ben & Jerrys som vi åt i London... God var den men den kunde inte jämföra sig med Häägen.

Helgen är fullsmockad av jobb och kalas. Bra balans mellan nytta och nöje.

På promenad



Siji vang!

London is a nice place!


Sigrid åker skidor, i köket.


London

Jag drar till London imorgon. Mycket tveksamt om det blir något bloggat därifrån. Ni får ge er till tåls till måndag.

Good bye!

Två bilder från idag



Sigrid och katten har konferens i badrummet.



Såhär står Sigrid ibland. Ingen vet varför.

Frisör-Tin




Jag har snaggat Peter idag. Rätt bra va?

Örebro

Kent. Jag var på kent i Örebro. Låtlistan var väldigt lik den i Linköping men den här gången strulade inte Dom andra så den fick jag höra. Det var fantastiskt, fantastiskt bra, alltihop. Vi fick dessutom ett extra extranummer! Både Kevlarsjäl och Kärleken väntar. Vi ses, sa Jocke. Jag säger som jag sa til en god vän. Jag tror på Gud och jag tror på kent.

Nu är det vår! Jag har klippt ner vår giga...

img_0013 (MMS)

Nu är det vår! Jag har klippt ner vår gigantiska jasminbuske och rivit upp armarna. Glad påsk!


Sigrid roar sig medan jag datar och Anton ...

img_0011 (MMS)

Sigrid roar sig medan jag datar och Anton sover...


RSS 2.0