Hemma igen

Det fanns bredband i Östergötland men ingen tid för att blogga. Sigrid tjatar nu oupphörligen om sina nya favoriter Pä och Pete. Jag tror att de är ganska nöjda med det. Imorgon kommer en bildkavalkad från helgens äventyr. Nu ska jag kasta mig över högen med böcker som jag införskaffade i en av mina absoluta favoritaffärer.

Linköööping

Jag åker till Östergötland idag och jag vet inte om de har bredband där så jag kanske inte uppdaterar här förrän på måndag. Semlor har de iallafall. Säger Peter.

Saaben i snö



Det första jag gjorde när jag kört fast var att ringa pappa. Sen halade jag upp mobilen, tog ett kort och mmsade Anton. I backspegeln ser jag hur Marie halar upp sin telefon och tar ett kort. Resultatet kan ni skåda ovan.

Såhär äter jag semla

Jag skrapar bort grädden, äter upp all mandelmassa, lägger tillbaka grädden i bullen och äter sedan upp bullen med grädden i. Locket får Sigrid, annars äter jag det sist.

Hur gör ni?

Snow

Det är liksom en del snö ute. Har man lite otur kör man fast. Har man lite tur kommer pappa och drar loss en med en sketastor traktor. Jag vill bara poängtera att jag INTE körde i diket, jag körde bara fast. Marie försökte putta loss mig men det gick inte.

Semmelsystrar



På lite håll ser jag seriös ut, tittar man nära ser man att jag gör en ful min.

Statistik




Äsch... Jättelitet ju. Vet inte hur jag får det större. Hur som helst så fick 110 nyfödingar namnet Sigrid år 2008. Zoe fick 24 barn heta men där räknas inte Zoë in, för de skiljer på stavningar på SCB. Zoë fanns inte med och då har inte 10 stycken fått det namnet. Coolt.


Utslag av oro

Utläst bok! En mycket bra bok med Douglas Coupland-känsla och det är ju bra. Boken handlar om en dysfunktionell familj där allting urartar i samband med ett bröllop.

Titel: Utslag av oro
Författare. Mark Haddon
Betyg: 4 av 5 toasters

Finns för utlåning i Kerstins pocketbibliotek.

Fingerfärg










Det här med semlor

Jo, ni som har mig som vän på Facet har kanske sett min semmel-status. Här intas det gärna en semla om dagen. Minst.

 

Ofta dyker det upp semmelamatörer och ställer underliga frågor. Feffe hjälpte mig dock att svara... Jag visste inte om alla ville ha namn och bild uthängda så jag fixade till det lite snyggt.

 


Skadad! Jag är skadad!

Jag antar att det är många därute som undrar hur det går med min stackars armbåge som jag skadade under mitt störtlopp förra helgen. Så här ser den ut. (Det är svårt att ta kort på sin egen armbåge.)


Lilla odågan går på café





Visst ser hon söt och oskyldig ut i sin nya, väldigt stora pyjamas? Ha! Hon betedde sig som en liten huligan på måndagsfikat idag så vi fick gå hem. Nu vill hon inte sova utan hittar på hyss. Häromdagen tog hon på sig en papperskasse.




Här ska ni få se på snö!



Karin efterlyste en bild på den 100 meter djupa snön vi har. Hundra var kanske att ta i, men mycket snö är det. Man ser till exempel bara halva vårt staket.

En tråkig bok

Nu har jag läste ut en bok till. Den handlar om en advokat som försakar sina barn. Inte så bra. Det var massa juridiskt blaj i och sånt förstår ju inte jag. Slutet var konstigt med.

Titel: Dubbla slag
Författare: Malin Persson Giolito
Betyg: 2 av 5 toasters.


Emma och hennes tråkiga lillebror

Jag är så innerligt trött på böckerna "Emma dammsuger" och "Emmas lillebror". Jag skulle kunna hiva ut dem genom fönstret och njuta av att se dem förstöras i snön. Men det gör jag inte. Jag läser om och om igen hur Emmas lillebror får ny blöja och hur Emma dammsuger upp hans strumpa. Så fort vi går upp för trappan skriker Sigrid "Emma!" och sen är det bara att läsa. Jag hoppas det här är en övergående fas. Inte att läsa, bara Emma-böckerna.

(Fick du en chock av rubriken, Marie?)


Dagens låtar

För er med Spotify 
Markus Krunegård – Jag är en vampyr
Markus Krunegård – Hela livet var ett disco

För er utan Spotify:

Äsch. Orka. Ni ser ju ovan vad låtarna heter. (Mamma, jag tror inte du gillar låtarna.)


Fel håll

Vi var på Öppna förskolan i GA idag och efteråt åker vi ju alltid till Marie och äter. Men idag var de sjuka så det gick inte. När vi skulle åka hem lät det såhär:

Sigrid: Kakke!
Jag: Ja, ska vi åka hem till katten?
S: Nä.
J: Jo, vi ska åka hem till katten.
S: Nä.
J: Vart vill du åka då?
S: Noa!

Frukost.

Sigrid sitter och äter frukost. Hon börjar krångla runt i stolen och jag frågar om hon vill byta till den andra barnstolen. "Nä. Sitta mamma" säger hon då. Det fick hon. ♥


Tidsfördriv

Titta här så kul! Man tänker på något och så ställer datorn frågor för att lista ut vad man tänker på. Jag tänkte på tröja, potatis och Hello Kitty. Hello Kitty lyckades den inte komma på.

http://www.20q.net/

Hem!

Som skärmsläckare har jag att datorn visar ett bildspel från alla de digitalfoton vi lägger över från kameran. Sigrid tycker att det här är väldigt kul och sitter och kommenterar korten som värsta Arne Hegerfors. "Pappa, mamma, Oa, Kakke, uppa" Osv. Idag såg hon det här kortet och vet ni vad hon sa?



"Hem!" sa hon. Oerhört begåvat barn!


Sova sova säng säng säng

Sigrid sov i sin egen säng i sitt eget rum inatt. Det gick jättebra! Hon sov till 4.20 sen kom hon över till oss. Jag hade lite separationsångest igår och tänkte då att om jag tycker det är jobbigt att inte sova i samma rum som henne, hur ska det då gå när hon flyttar hemifrån?

Peter spekulerar

Postat av: Peter

Jag ska tatuera in "Horses rules", samt en bild på en liten häst. OM det blir någon plats över på min hud, så kan jag tänka mig att tatuera in "din mamma" också. Synpunkter?


Vad tycker ni? Diskutera!


Tatuering

Kent vann två Grammisar. Jag hoppas ni uppmärksammat detta. De borde verkligen vunnit alla fem kategorier de var nominerade i. Årets textförfattare till exempel. Den fick Thåström! Kom igen, han har inget att sätta upp mot Jocke Berg.

 

Såhär ska min nästa tatuering se ut. Marie ska ha en likadan. Fast det här kan ju misstolkas som att mamma gillar någon som heter kent... Jag får göra två hjärtan tror jag.


Update

Tänkte bara uppdatera er om läget med träningsvärken. Den är kvar. Lite mindre idag, men den finns där.

Världens bästa mamma

Alla säger att de har världens bästa mamma men jag (och Marie och Peter) har verkligen det! Medan vi vräkte omkring i backen igår såg mamma till att de små barnen Sigrid o Noa fick sin eftermiddagssömn, blöjorna bytta, mat, mellanmål och utelek!!!! + mycket kärlek!


Ville bara nämna det.


Min lilla cowboy



Me love her.

Här ska åkas skidor!

Igår invigde jag min skidutrustning. Vi åkte med familjen Axmarker och efter sju svåra år var vi framme. Jag tänker inte säga varför det tog sån tid att komma dit men det kan vara så att någon hostmarcushost körde i diket. Vi åkte till Mössebergsbacken iallafall. Den var brant och smal och när jag kom upp första gången (efter att Anton knuffat in mig i kön till knappliften) började jag hyperventilera och ville bara sätta mig i en snöhög och äta glass, Jag hade alldeles glömt bort hur man gjorde! Det är ju inte så konstigt etersom jag knappt åkt skidor innan, det bara ser ut så eftersom jag har sån ursnygg utrustning. Jaja, jag tog mig ner en gång med treåringar svischande förbi mig. Sen fick Anton knuffa in mig i kön till ankarliften. Sen gick det faktiskt lite bättre att åka när jag kom på lite hur man gjorde. Tyngden på dalskidan bara! En nära-döden-uplevelse hann jag med när jag liksom inte fick till en sväng utan plötsligt fann mig själv åkande rätt nerför backen i 180 km/h och jag hann tänka att NU SLÅR JAG IHJÄL MIG innan jag ramlade. Idag har jag ont:

* I varenda benmuskel.
* I höger armbåge efter dödsvurpan.
* I höger knä efter dödsvurpan.
* I vänster fot eftersom pjäxan krympt och jag knappt fick i foten.
* I handlederna, stavarna var så tunga.
* I axlarna, man använder visst dem också.

Några bilder tog vi inte men ni kan ju kolla in pistkartan. Jag åkte mest i familjebacken. Eller ja, jag åkte bara i familjebacken. Den där backen som heter Mittlöpan ser ju ganska beskedlig ut men den var ju ett stup. För att inte tala om slalombacken. Lutning på minst 75 grader.

He must be upstairs

Som utlovat. Lite pics från vårt nya sovrum.



Trappan upp, renoverad.



Städar av, snart ska vi skruva möbler!



Öppnat upp till nock! På vinden hittade Anton en ring från 1906, coolt!

Poff! En ihopskruvad säng och Sigrids nya växa-säng, ärvd från Anton.



Nämen! Vart tog sängarna vägen? Här står jag bara tre Malm-byråar.



Här bakom är de ju! Vi är ju så galet smarta och gömmer sängarna bakom vår nya klädförvaring.

Arbetsfördelningen när vi skruvade ihop möblerna var den att Anton skruvade och jag var materialansvarig. Jag skulle alltså förse Anton med de delar och skruvar och plastpluttar och pluggar han behövde. Vi måste ha någon sorts rekord på att skruva ihop lådor till Malm! Så illa fort går det!

Imorgon väntar stora röjet när alla kläder ska flyttas upp, gästsängarna ska flyttas ner, Sigrids säng ska in på hennes rum och så vidare. Jag passar på att jobba 6.45-15. Smart!

(Rubriken är lite intern men Marie, Peter och Feffe borde förstå den.)


Jag, särskriva? NÄE!

Någon kommenterade förra inlägget såhär:

Du måste verkligen varit skitslut...En särskrivning är inte det vanligaste att du bjuder på...

Jag menade skit slut, INTE skitslut! Säger ni aldrig så? Jag är helt skit slut. Så säger jag.

Room makeover

Idag har vi gjort färdigt övervåningen och skruvat ihop en vanvettig massa bröte från IKEA och nu sjutton är vår säng däruppe! Fem år tog det. Att renovera klart. Klart är det i och för sig inte men jaja... Man kan bo i alla rum nu. Bilder kommer imorgon, nu är jag helt skit slut.

Dröm sött!

Sigrid dansar


Dagens outfit



Tre par trosor och ett linne. Sen ångrade hon sig.

Mössa och blingo-tröja och ankor.


Sigrid-look-alike





Taget 2006-10-28. Det är Ida, då 3,5 år gammal. Kunde lika gärna varit Sigrid, de är väldigt lika.

En till bok

Titel: En shopaholic i New York
Författare: Sophie Kinsella

En chic-lit-bok. Man vet vad man får, lite underhållning men inte mer än så. Men ibland räcker det gott.

Betyg: 3 av 5 toasters

SOS från mänskligheten

Titel: SOS från mänskligheten
Författare: Johanna Nilsson

Boken handlar om ett flertal människor vars liv vävs ihop. I centrum står Benjamin som är eskort-pojke... En ganska rå och lite små-äcklig bok, väldigt dyster som Johannas böcker brukar vara. Men väldigt bra.

Betyg: 3,5 av 5 toasters

Finns för utlåning i mitt bibliotek.

Ny kategori

Tänkte mig försöka på att recensera alla böcker jag läser detta år!

Titel: 13 dagar i rymden efter 14 år på jorden.
Författare: Christer Fuglesang

Fuglesangs bok har jag ju redan tjatat om. Den tycker jag ni ska läsa. Finns för utlåning på Hantverkaregatan 9.

Betyg: 4 av 5 toasters.

Sjuk

Bloggen är tillfälligt pausad på grund av sjukdom. Hoppas vara åter imorgon.

Polis eller hemmafru?

Sigrid går in stenhårt för det här med polis-grejen. Härom dagen skaffade hon sig en polismössa.

Tjusigt va? Faster Tillan måste vara helnöjd.

 

En ny favoritsyssla (för Sigrid, gubevars) är att diska. En av Tillans kompisar som också har barn tipsade om att diskning tydligen var en väldigt bra sysselsättning för barn. Sigrid vill numera inte göra annat än diska. Eller, ja, diska och diska!





Hon säger inte "omelett" utan "Titta!!"


Jamen håll käften om rymden nu då!

Nu har jag läst ut Fuglesangs bok. För er som skiter i rymden så ber jag om ursäkt för mitt insnöande på detta ämne. Läs boken så kanske ni fattar. Rymden rules! I februari ska nästa färja skjutas upp och jag kommer sitta klistrad vid NASA-tv. Om jag inte sover, jobbar eller glömmer bort det.

Totte

Sigrid fick en Totte-film i julklapp. Totte-sagorna fast lite animerat och med en berättarröst såklart. En väldigt märklig upplevelse. Så låååångsamt och odetaljerat. Producerat på 70-talet. Det här ska bli Sigrids nya favoritfilm. Inget blib-blop, inga snabba filmsekvenser, inga svordomar, inget tempo. Bara Totte. Me like.

pjijoasasj

Sigrid har idag för första gången på två veckor fått träffa sina kusiner. De har varit magsjuka. Jättelänge.


Det är så mycket snö nu så snart lär vi ju få klättra ut genom balkongdörren för att ens komma ut!

Mer rymden

Har läst mer i Fuglesangs bok nu och jag blir lite knäpp. Jag vill också till rymden! Han har hängt utanpå ISS och sett jorden snurra runt under sig. Vill jag med göra! Men det är nog lite sent påtänkt nu, man ska ha teknisk utbildning och vara händig och vältränad. HAHA!

Någon som har bra fjällen-tips? Vi är inne på att åka till Branäs. Säfsen var också ett alternativ tills jag försökte hitta boende och insåg att allt låg på bilavstånd! Går ju inte!

Är jag en astronaut? Är jag så ensam?

Jag tror jag ska bli astronaut! Håller på att läsa Christer Fuglesangs bok och sen hittade jag det här:

http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html

TV från rymden!! De visar från ISS!

Sen visade Anton det här:

http://www.flightradar24.com/

Flygradar! Nu beter jag mig som en äkta nörd och sitter bara och glor.


Kärlekspar nummer 2.

Det var inte bara Tillan och Pär som var kära på bröllopet. Pärs söta brorson Wille blev lite kär i Sigrid och jag tror det var besvarat.




Wille gillar att kramas, ganska hårt.


Tillan och Pär = skitkära



Ja...



Utanför kyrkan, stackarna blir bombarderade med pärlsocker.

 



Sååå fina och lyckliga!

 



På festen, Pär, värd-Becka, Tillan och Pärs bror.



Ett kort till från kyrkan. Fiol-Maria, Piano-Peter, sång-Therese (som följer min blogg!!), en pastor och brud-Tillan.
Det var ett fantastiskt roligt bröllop! De var så fina, så kära och så glada! Maten var utsökt, folket trevligt och vädret kallt.


På begäran

Sigrid i kjol.



Fler bilder från det fantastiska bröllopet kommer imorgon!


RSS 2.0