Jag ångrade mig, ska kolla på förlossningskliniken istället.

Äsch

What the heck, jag går och lägger mig jämte Sigrid.

Gatte!

BVC-tanten säger att man ska låta barnen gå iväg på egna äventyr hemma och att man inte ska följa efter dem. Men när det blir tyst för länge då går jag och kollar ändå. Det har ju hänt att jag hittat henne lekande med kattmaten (torrfoder), med toaborsten på väg in i munnen och i färd med att tömma våra underklädeslådor. Nu går jag och kollar... Nej nu kom hon själv. Hon leker visst med katten. Eller som hon själv säger: Gatte!!

Musik

Låtar jag inte kan sluta lyssna på: Muse, Uprising. Winnerbäck, Jag får liksom ingen ordning på mitt liv. Jack Johnson, Bubble toes. Ungefär allt med kent.

matvrak

Sigrids lunch: Potatismos och ost. Korven spottade hon ut!

En RIKTIG flicka.

Och förresten! För alla er som oroat er över att Sigrid inte äger någon docka, inte har rosa kläder eller inte uppmanas att sitta still och hålla tyst har jag nu lugnande besked. Hon har fått en Micki-spis som hon gillar skarpt. Hon släpar runt på en kastrull och kokar tårta. Det kan nog bli en hemmafru av henne med.


Shopaholic

Anton vann en auktion igår på Tradera. Kläder åt Sigrid. Han la ett bud mest för att retas men det blev ju lyckat. Lite onödigt kanske med tanke på att jag ska till paradiset på jorden, Ullared, om två veckor. Jaja. Lite shopping har ju ingen dött av.

En bild säger mer än tusen ord...

...men kamerakabeln är fortfarande mystiskt försvunnen. Så nu kan jag inte lägga upp kortet där jag har mängder med aluminiumfolie-korvar i håret. Tillan gjorde brunröda slingor på mig i går! Tack för detta!

Jonas 2

Jag var ju på föreläsning av Jonas igår. SÅ FANTASTISKT BRA! Han är helt klart min nya idol och förebild. Alla borde höra honom, han regerar.

världens finaste

som min bror påpekar så är såklart sigrid världens bästa. jag älskar att hon är trotsig, busig, ouppfostringsbar och vild. jag vill inte ha någon tråkig unge som leker med dockor. jag vill ha en galning som står på köksstolarna, river sönder uno-kort och kastar mat.

Jonas

Ska på öppen föreläsning ikväll med den här sköna snubben http://www.jonashelgesson.se/ Han är så cool!

Hej ICA, här kommer jag och arga barnet.

Djupt andetag. Min högst älskade dotter bestämde sig för att suga musten ur sin arma mor. Hon fick inte palla äpplen på ICA så hon slängde sig på golvet och skrek ock skrek. Genom hela ICA skrek hon. "Det är väl härligt med barn" vrålade jag till kassörskan som log lite. Hånlog kanske. Sen skrek hon hela vägen hem, hela tiden medan jag lagade mat och sen skulle hon inte äta. Nu sover hon. Men, hon fick iallafall inte palla äpplen. Jag var konsekvent och det ska man vara säger de på BVC. Sigrid var konsekvent skitarg. Det är säkert för att hon inte har någon docka att leka med.

Blä

Ge mig syntetiska hormoner innan jag går under!!

Meeen!!

Nu är kamerakabeln borta igen!! Jag hade tänkt ta mig samman och lägga upp kort på färdiga soffan och ett kort på Noa och Sigrid men då är kabeln borta. "Ja det är väl Anton naturligtvis. Gustav, idag är det julafton och då beskyller vi inte någon för någonting".

Jag beskriver korten istället. På Noa-kortet sitter Noa och Sigrid på golvet och leker med varsin leksak som låter. En sån leksak som man vill hiva ut genom fönstret efter att den pipit/tjutit/pratat danska i en kvart.

På kortet med soffan ser man... soffan. Med turkost tyg och fina kuddar.

Så, varsågoda att använd er fantasi! För kabel-aset går ju inte att hitta.

Oj då

För sent inser jag att toalettpappret är slut...

Working class hero

Jag är så trött så jag orkar inte resa mig från vår extremt fina kökssoffa för att ta ett kort och lägga ut. Den är så fin! Mjuk och vit och turkos. Nu måste jag visst resa mig ändå, min mage är i olag efter natt-arbetet.

Det kör ihop sig som mormor skulle sagt.

Mycket idag. Fika med Sigrids gabbar, lämna Sigrid hos moster, åka till A6 och hitta en partyoutfit (läs tremannatält), äta lunch, jobba. Puh, det är jobbigt att vaa föräldraledig karriärmorsa.

Ny soffa



Finfina soffan!! Sitsen ska kläs och kuddarna läggas dit men den hade inte torkat riktigt så det får bli en annan dag. Vårt kök doftar nu hälsosamt av målarfärg!

Nu får det vara nog

Jag har nog överdoserat plommon. Men det äääär ju så gott.

Finbesök

 


Sigrid klättrar ofta upp bakom mig när jag sitter på en stol. Sen står eller sitter hon där och kramas, petar på mig eller klappar mig på håret. Kamerakabeln hittade jag på badrumsgolvet.

AAH ett inlägg om inredning!

I vårt hus försöker vi hålla en stram, enkel stil. Mycket vitt, ek och minimalt med prylar.

HAHAHAHA!! Skojar bara. Okej, ek och vitt stämmer men inte det där om prylarna. Vårt hus svämmar över av färgglada plastbitar i form av till exempel en ko, en silo och en... rund.



Här är iallafall vårt nya köksbord. Komplett med hink, dator och två lökbitar (man fåt titta noga för att hitta dem).



En fin lampa med. Det tog två kvinnor för att montera skiten. Jag och svärmor. I bakgrunden skymtar polisstationen.

Villdjuret byter familj

Jag sitter nu vid vårt nya köksbord. Det känns lite avigt för det fattas en kökssoffa och det står lite mitt på golvet. Men fint är det. Ek. Jag gillar ek, tryggt och stadigt. Tvärtemot mig på något sätt.

Vi hade med vilddjuret på IKEA igår. Dålig idé. Hon försvann till lampavdelningen innan vi hunnit säga "vi tar sex meter Minna". Runt, runt sprang hon och sen hittade hon två barn och ville hellre vara med dem än att följa med sina stackars föräldrar hem. Där fick man för att man matat, tvättat, pussat på, bytt blöja på, sovit dåligt, klätt av, klätt på i 15 månader.

Oh, nu blir jag rörd

Vem har skrivit kommentaren i inlägget under detta? Jag hoppas att det var allvarligt menat för jag blev glad, helt klart. Särskilt som det var ett slarvigt skrivet inlägg.



IKEA

Har gjort så god mat! Snodde Maries rcept rakt av och det blev mycket gott. Lite kaka på det och aaaah. Jag är nöjd. Vi ska åka till IKEA sen och köpa ett nytt köksbord! Hurra! Jag älskar IKEA!! Anton ska måla vår finfina kökssoffa en gång till idag så imorgon kan vi möblera om i köket. Hurra!

Kakan ser lite sne ut... Bäst jag jämnar till den lite.

Motormåndag

Äntligen en bra film! Radio Rock... Rock Radio... Ja den hette något sånt. Om piratradio i England på 60-talet. Sigrid trillade och dängde huvudet i golvet. Hysteri, skrik, blåsa blåsa. Sen somnade hon. Jag älskar henne så jag blir blå.

Som den utomordentliga husmor jag är...



Kaka till eftermiddagsfikat



Mat till mig och Sigrid.

Telefontant

Folk saknar telefonvett!! Telefonen ringer.

Jag: Ja det är Christine.
Tant utan telefonvett: Vem är det?
Jag: Det är Christine
T.u.t: Då har jag ringt fel.

och så lägger hon på! Inte ens ett ursäkta, eller hejdå. Bara klick. TANT!! Det var en pensionär, jag lovar. Ouppfostrade pensionärer borde de sätta inom lås och bom. Men jag har hennes telefonnummer...


Dagens fina

http://www.youtube.com/watch?v=cGlzI6hdApU

Lördag!

Äntligen en vanlig lördag! Inget jobb, bara fika, mat... och städa. Jag hittade ett alltför stort antal spindlar när jag städade. Anton fick göra några utryckningar. Som jag ser det finns det nu två alternativ: Städa oftare eller flytta till ett annat hus. Jag har inte bestämt mig än.

Ambulansen körde nyss förbi och som vanligt när jag ser en ambulans så täker jag "Man kanske skulle bli ambulansförare ändå..." Men, nej, det ska jag inte.



Hoppsan, hur kom den dit?



Min 25-årspresent till mig själv.

Nya skills

Sigrid har lärt sig åka rutschkana. En liten i plast som man får stötar av. Thank God for Öppna förskolan. Barnen får stimulans (fniss), de vuxna får fika i lugn och ro i fem minuter. Det vill säga om ens barn inte far fram som en snöplog med en livsfarlig barnvagn.

Jag gör ett försök

Vi får väl se hur detta går. En liten bit av mitt hjärta vill så gärna skriva, en stor bit av min tid går åt till annat. Dagens tack till: Johan. The maker of the name så att säga.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0