Gott nytt år!

Nu åker vi bort några dagar. Jag önskar alla ett gott nytt år! Ni får en liten tävling att roa er med tills jag är tillbaka.

Vad äter Sigrid? Ni som faktiskt VET får inte tävla.

Hon var inte så förjust i det men skulle ändå ha mer.


Snut-Sigrid

Sigrid fick två poliströjor. Först en långärmad av Axmarkers och sen en kortärmad av faster Tillan och farbror Pär. Anton vågade dock inte erkänna detta för Tillan men nu gör jag det. Den kortärmade var lite större så den väntar vi lite med, perfekt till våren.



Visst är hon ball? Gillar särskilt dubbelhakan, den ger henne lite pondus som en äkta polis.


Jul-09

Jag har haft jullov några dagar, knappt sett åt datorn utan läst böcker istället. Här kommer iallafall lite julbilder.



Granen kom till slut på plats. Sigrid spanar in den på julaftons morgon.




Titta noga nu. Sigrid iförd klänning, det kommer ni inte att få se på ett tag.

Sigrid och Noa fick varsin tramp-traktor, en John Deere såklart.



Lite övrigt av Sigrids julklappar. En tuta, en pizza, en docka, blått gosedjur, ett mesigt trollspö och bilar.

Jag fick det här balla trevåningsfatet. För att väga upp det fick jag även en motionscykel.


GOD JUL!

Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade som väntade barn.

  Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget.

  I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten. Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: ”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. Idag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.” Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud:

  ”Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt.” När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen, sade herdarna till varandra: ”Låt oss gå in till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss veta.” De skyndade i väg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban. När de hade sett det, berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det häpnade över vad herdarna sade. Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för vad de hade fått höra och se: allt var så som det hade sagts dem.


Graneländet.

Okeeeej. Julgran måste man ju ha. Lite råd till er som ska ha gran:

Låt inte granen ligga ute medan det kommer en decimeter nysnö.

Låt inte granen stå i ett mjölkrum och tina för då luktar den ladugård.

Låt granen tina ordentligt för annars förvandlas vardagsrummet till en sjö.

Hur gjorde vi? Lät granen ligga ute, tinade den i ett mjökrum men inte ordentligt så granen tinade inne. Parkettgolv gillar inte så mycket vatten.



Anton torkar golvet i panik. Det hjälper inte.



Granen åker ut.

Granen är en utegran nu och dess framtid är oviss. Lamporna fick sitta kvar.


Köket

Som utlovat. Före- och efterbilder. Det kanske inte är perfekt och sterilt efter men klart bättre.

Före:



 

Efter:

 

 

Hmm... Ja som sagt. Perfekt är det inte men jag hatar att städa och är inte perfektionist så det får duga.


Kaos

Om jag orkar och hinner ska jag lite senare lägga ut före- och efterbilder på köket. Det såg ut som en bomb exploderat här men nu är halva köket städat. Snälla Helene tog med Sigrid till en pulkabacke en stund så jag kunde röjstäda och laga mat.

Nu är det jul!



Det blir ingen jul om man inte stjäl granen! I år bytte jag medbrottsling.

Modelejon

Sigrid får underliga idéer ibland. Imorse skulle hon dra dockan i pulkan inomhus. Då måste man ju klä på sig.

 

Sedan ville hon ha pyjamasbyxorna på huvudet.

 



Jag klädde på henne riktiga kläder men hon var inte riktigt nöjd utan skulle ha en liten plåtburk på foten.

 

Hon är bäst i världen.

 


Kräksgröt

Både filen och yoghurten var slut så idag fick det bli havregrynsgröt till frukost. Sigrid slafsade i sig så glatt medan jag satt bredvid och höll på att kräkas. Det är ju så äckligt!! Jag hade hällt på lite sylt men då blev det ju bara ännu äckligare. Hua.


Jag har inte uppdaterat i helgen för jag har inte hunnit. I lördags var vi på möhippa/svensexa i Linköping och igår handlade vi julklappar. Nu har jag bara två kvar. Sen är det bara att invänta tomten (och köpa julmat, städa huset, bada barnet, hugga granen osv)!

Just det

Förresten! Min pedagogiska man har slått till igen! Han lärde Sigrid för ett tag sen att man kan rita gubbar på magen så det skulle hon göra idag. Hon glömde dock att ta av sig tröjan.


BVC

Vi var förresten på BVC igår med vilddjuret som minsann inte tänkte sitta still så doktorn kunde lyssna på hjärtat. Hon hade vuxit 5 cm och är nu 87,5 centimeter. Väger 12450 gram tror jag det var. Very much interesting.



I morse tog hon ett par trosor och ett par bikinitrosor över huvudet och tyckte att hon var skitsnygg.


Indentitetskris

Antingen är det såhär:

Sigrid tror att hon är Jesus.
Sigrid tror att hon heter Jesus.
Sesiys betyder Sigrid.

Hon upprepar Sesiys om hon ser sig själv på bild och det verkar ibland som om hon säger Sesiys om sig själv. Hon såg sin mössa häromdagen och sa Sesiys så antingen menade hon att det var Jesus mössa eller... ja.

Har vi förvirrat henne?? Hon började ju säga Jesus när vi läste en bok om Jul och krubban och vise männen och hela köret. Hon kanske trodde att Jesus-barnet var hon... en liten bebis. Hmm...

Kallllllt

Vårt hus är gammalt. Det drar något alldeles. Vi har en liten storm här inne med. Självdrag kallas det och behövs för ventilationens skull. Screw ventilation!! Jag fryser.

Borta

Maken blev inte jätteglad över kortet när han står upp på kökssoffan så jag tog bort det.

Sådan mor...

Mamma kommenterar inlägget nedan där Anton och Sigrid står upp och äter:

Haha! Precis så gjorde du när du var liten!
Vi stod på stolarna hela fam för att visa dig hur man INTE skulle göra!


Jag kommer ihåg det! Mamma, pappa och farfar stod upp på stolarna, en mycket lustig syn. Men hjälpte det? Icke. Nu har Sigrid tagit efter. En liten tröst är ju att jag nuförtiden har hyfsat bordsskick. Annat är det med vilddjuret.






These are a few of my favourite things

 

Återigen är Anton pedagogisk.

"Räck ut tungan åt mamma, Sigrid!"


Oa och Sesiys

Jag och Sigrid sitter och kollar på bilder i mobilen. De flesta föreställer henne men hon förstår inte! Istället låter det såhär:

"Oa. Oa. Oa. Sesiys". (Vilket betyder: "Noa. Noa. Noa. Jesus." )

"Nej", säger jag, "det är ju du! Sigrid!"

Men hon bara fortsätter.
"Oa. Oa. Sesiys"


Ljuggäddan

Sigrid skyller på mig när hon fiser.

Idol, yeah.

Jag kan inte få Idol-vinnar-låten ut huvudet. Higher tralala.

Favorit i repris

Marie efterlyser fler kort. Jag har ett skitbra som jag vill lägga ut men jag måste nog fråga Anton först och han är inte hemma. Så ni får ett annat så länge. Taget för nästan exakt ett år sedan. titta och njut.



Pluttan.

Förlåt mig, kakskitarna

Jag hade blandat ihop två recept igår. Inte ingredienserna utan det där med "hur enkelt som helst". Det var middagsreceptet som beskrevs som "hur enkelt som helst". Om kakorna stod det inte ett ord som antydde att det skulle vara enkelt. Det luriga var att det var så få ingredienser så jag tänkte att det skulle bli a piece of cake (hahahaaa) men det blev det ju inte. Jaja.

The väst

Kul med så många reaktioner på mitt inlägg om västen! Till er som undrar, nej jag köpte den inte för den var inte så snygg. Ska leta vidare.

Min mamma påpekar att man kan leka och smutsa ner sig i rosa kläder också, klart man kan det! Men kläder som till exempel de här... 

http://www.lindex.com/se/Product/Product.aspx?id=7028183&styleid=7028181&path=3403475;3215210;3232580;3456311;111365;1357438

http://www.lindex.com/se/Product/Product.aspx?id=7027899&styleid=7027897&path=3403475;3215210;3232580;3456311;111365;1357437


...de inbjuder ju inte direkt till att hoppa runt i lerpölar utan snarare till att... sitta still. Nu har man kanske inte så ofta finklänning på sig på dagis men ni fattar grejen. Är det det här som är flickigt då säjer jag nej tack.

Kakskitar

Jag hittade ett recept på små söta kakor och det stod i receptet att det var "hur enkelt som helst". Det var det inte alls. De var skitjobbiga. Jag är så trött idag. När kak-asen är klara ska jag krypa ner jämte Sigrid.

Allvarligt!

Jag var på A6 med min kära svärmor och vilddjuret igår för att shoppa kläder till Tillans bröllop. På Kappahl hade jag sen tidigare sett ut en asball skotskrutig kjol med svart tyll under som Sigrid skulle ha. Vi hittade även en vit tröja som passade till. Sen tyckte vi att en svart väst över hade varit coolt så jag gick och frågade efter en sån.

Jag: Hej, har ni någon helsvart väst i barnstorlek?
Expediten: Nej...
Jag: Inte ens på killavdelningen?
Expediten: Vi har bara den här men den är väldigt killig.
Jag: Jaha... Men det bryr jag mig inte om.
Expediten: Vad ska du ha till?
Jag: Den här. (Visar upp kjolen)
Expediten: Jaha, nej det tycker jag blir alldeles för killigt.

SÖRJA ÄRKENÖT!!! Ta dig i brasan. Jag skiter väl i vad du tycker är för killigt och inte. Du vet expediten, alla vill inte ha rosa och lullull på sina fina små flickor. En del vill inte ens att deras flickor ska vara särskilt fina utan mer balla. Jag är en sådan. Jag skulle hellre kräkas på ICA än klä Sigrid i något som skriker ut "Jag kan inte leka som jag vill för då går den här fina rosa spetsen sönder. Jag sitter här i ett hörn och är tyst och ser söt ut för så ska ju flickor vara."

Skryt

Nu tänker jag skryta lite utan att få dåligt samvete av det. Sigrid sa nämligen två två-ordsmeningar i morse. Såhär lät det när hon vaknade:

Kakke (katten) inne. Pappa jobba. Vov vov.

Vov vov vet jag inte riktigt varför hon smällde in där¨men att hon har koll på de andra är ju bra. Katten var inne men Anton befann sig faktiskt i köket.


Kolla!

Oj, vårt hus är visst med som Månadens bild på Habo kommuns hemsida. Vi känner oss väldigt stolta. Synd bara att den där hö-ätaren skulle dyka upp framför.

http://www.habokommun.se/sv/Om-kommunen/Manadens-Bild/

Julgodis

Jag laddar inför julgodistillverkningen! Har ett kilo blockchoklad, två burkar jordnötssmör, ett kilo nougat och andra nödvändiga (och nyttiga) tillbehör. Det blir en bra dag idag.

Tåludd



Sigrid är djupt försjunken i sin favoritsysselsättning, pilla tåludd.

Internet

Jag köpte en hel del julklappar igår. På nätet! Att jag inte tänkt på detta innan. Man slipper åka bil, parkera, springa i tusen affärer, stö i kassa-kö, trängas med tanter, slänga ut pengar på dyrt fika. Bara klick klick klick- färdigt! Jag var jätteduktig och köpte inte ens något till mig själv.

Mhm

Idag: Jobba på älskade ME
Imorgon: Ledig!! Hela dagen! Julgodis på eftermiddagen.

Meeeeeen!

Jag förlorade... Helt osannolikt börjar Sigrid gråta mitt i sin middagsvila, två minuter innan auktionen går ut!! Jag fick slänga iväg ett bud och rusa in till Sigrid men det sket sig. Jag blev överbjuden i sista sekund. Det var jättefina julkrubbsfigurer, precis såna som mamma och pappa har. Blä. BLÄ!!

Far ända in i baljan




Tradera

Åhhh 30 minuter kvar innan en auktion jag vill vinna går ut på Tradera! Jag är alldeles nervös. Jag lägger ut länk när den är slut, skulle bli vansinnig om någon snodde det framför ögonen på mig.

Jag kan va krubba!

Detta år tänkte jag fixa en julkrubba! Min kusin Anna, som är enormt kreativ, hade gjort en egen, som ett litet tittskåp. Jag tänkte köpa på Tradera men om någon vill skänka en så är jag inte negativt inställd till detta.

Post!

Att få grejer är kul men att få grejer till Sigrid är ännu roligare! Idag hade det återigen kommit ett brev till Sigrid. Jag såg direkt att det var Emma G som skrivit det och undrade vad denna vänliga människa kan ha hittat på! I brevet låg en vansinnigt gullig liten avdentskalender! TACK! Efter frukost sätter vi oss på golvet och öppnar luckorna på , de nu tre till antalet, adventskalendrar som finns i huset. En från Svenska kyrkan, en Bamse-kalender och så den fina från Emma.

Jul

Jag sitter här i min ensamhet. Sigrid sover. Mejlväxlar med min bror och känner mig så enormt julig! Jag älskar december! Stjärnor och pynt och ljus överallt! Äntligen är årets värsta, hösten, över och det är december. Julefriden ligger redan och gosar i mitt hjärta trots att jag jobbar jämt (nej, det bara känns så) och jag har massor med julklappar kvar att köpa. Jag får något religiöst i blicken känner jag. Vill ta hela världen i min famn och säga som Lars Vegas:

JAG ÄLSKAR ER ALLA!

RSS 2.0