Jag saknar vår kamera


Kent, annexet 25/2

01 Taxmannen
02 Berlin
03 Du är ånga
04 Töntarna
05 Sundance Kid
06 Hjärta
07 Den döda vinkeln
08 LSD, någon?
09 Musik non stop
10 Idioter
11 OWC
12 FF
13 Vals för satan (din vän pessimisten)
14 Ingenting
15 Vy från ett luftslott
16 Krossa allt / Dom andra

17 På drift?
18 Kärleken väntar
19 Mannen i den vita hatten (16 år senare)



747 är borta... Annars verkar det fantastiskt.

BOKREA!!!

Anna Gavalda, Lyckan är en sällsam fågel (pocket)

Sophie Kinsella, Karriär och köksbesvär (pocket)

Lisa Jewell, Våga flyga (typ pocket fast lite annorlunda format)

Torey Hayden, Vackra barn (inbunden)

Arne Jernelöw, Sommaren med Gabriella i parken (pocket)

Sally Collings, Sophies resa (inbunden)

Anne Frank, Berättelser från Gårdshuset. (inbunden)

Fåret Shaun. Den var till Sigrid


Mina fynd. Det var en mycket fin bokrea. Alla pocketböcker 49 kronor.


BOKREA!

BOKREA!!!

12 dagar kvar

12 dagar kvar till kent i Linköping. Ikväll är turnépremiären i Stockholm och jag hade gett halva min arm för att vara där. Inte riktigt men kanske. Pocketbiblioteket? Ja det hade jag nog gett bort. Tills dess:


Lustgasfilm nummer två?

Som ett par kommenterat här nedanför så finns det ännu en lustgasfilm. Denna kommer dock inte läggas ut på youtube men kommer man hem till mig så lovar jag att visa den. Jag säger bland annat till lustgasmasken "Det är du och jag". Den är faktiskt ganska rolig.


Lustgas kicks ass



Jag bjuder på den här. Lustgas är väldigt, väldigt kul.

Snö och gympa

Till slut kom jag på en bra sak med all snö. Gympahallarna stängs. För de stackars barn som får ångest av gympa måste ju detta vara Guds gåva. Kanske att Gud prioriterar dem framför mig och det är faktiskt bra. Jag hade blivit väldigt glad av att slippa gympan när jag gick i högstadiet.

Kameran paj fortfarande

Jag blir helt ställd nu när inte kameran funkar. Jag får väl helt enkelt lägga ut gamla bilder.



Det här till exempel. Det gillar jag.



Det här med. Sigrid är tre dagar gammal.

Jag funderar på att lägga ut en av mina lustgasfilmer på youtube.

Kameran paj

Jag tappade kameran i golvet. Det var inte första gången det hände men den här gången tröttnade den och la sig ner och gav upp. Försöker man starta den så piper det lite och säger att man ska återstarta den. Det vet jag inte hur man gör. Skit skit skit. Jag hade tagit ett så fint kort på Sigrid men nu kommer det inte ur kameran.


Gud läser inte min blogg.

Jag bad ju Gud lite snällt om att inte skicka mer snö. Antingen läser han inte min blogg eller så skiter han i vad jag tycker.

Jämför med det här



-18,7 grader. INTE OKEJ!


SAAB i snö. Lördag kväll.



Tittar man riktigt noga ser man lite av vår postlåda. Den är vit.



Söndag morgon. Jag skulle till ICA, skottade ut till gatan som inte var plogad.

Suck.


Oiss

Sigrid senaste tillskott till ordförrådet: Oiss. Det betyder OS.

Snöplogaren

Jag såg när snöplogaren kom imorse. Han körde förbi vår garageuppfart och lämnade tre ton snö där. Sen backade han tillbaka och körde upp tre ton till. Men jag såg vem det var. Om jag var han skulle jag inte sova så gott inatt.

Boooook

Äsch jag läger ut en utläst bok med. Den var oerhört märklig men tog sig i slutet. Den handlade mest om djur, både levande och döda.

Titel: Karlstad zoologiska
Författare: Hanna Hellquist
Betyg: 2,5 av 5


Ur form

Jag är inte riktigt i form idag så jag orkar inte skriva något här. Eller, det är ju just det jag gör men mer än så här blir det inte.


Dagens låt:



Nu kanske ni tror att jag är ur form pga kärleksbekymmer när jag läger upp en sånhär låt men så är icke fallet. Min man älskar mig och jag älskar honom. Det är en tjejgrej som fått mig ur form. Det börjar på m.

Titta Siji


Vårens accesoarer

Sigrid visar här upp vårens accesoarer. Liftkortshållare, halsband och knäckebröd.






Apoteket i kiosken

Jag har ont i magen men brist på analgetika såsom paracetamol och ibuprofen. Tanken på att gå med vagnen ner till Apoteket är inte lockande för gatorna här verkar ha skottats av en treåring. (Alltås inte alls, har ni nånsin sett en treåring skotta?) Men då inser jag plötsligt att både ICA och kiosken här nere säljer receptfria läkemedel. Jag är i princip emot detta men idag tänker jag inte gnälla. Idag är jag för fri konkurrens och kommersialism och andra kapitalistiska idiot-idéer. Latmasken i mig jublar!! Men när det blir vår och barmark tänker jag gå ner till Apoteke tigen för där kan man få svar på sina rågor, kassörskorna på ICA får inte svara på minsta lilla fråga.


(Det kan hända att jag blandat ihop ett och annat här, jag vet att Apoteket inte längre är statligt men jag vet inte säkert vad Apoteket och ICA har med varandra att göra. Säljer Apoteket piller till ICA? Konkurrerar ICA med Apoteket?)


Pyjamas

Sigrid valde pyjamas själv igår.



Möjligtvis var den lite kort och två storlekar för liten. Men what the heck!


Jorå så att

Igår när jag plockade ur tvättmaskinen roade sig Sigrid med att tömma min handväska och sätta sig i den.



Hon var nyvaken, det är därför hon ser lite degig ut.


Skidproffset

Jo, vi var och åkte skidor igen i lördags. Jag börjar bli riktigt bra på det här! När jag tänker tillbaka kan jag egentligen bara komma ihåg känslan av att flyga nerför backen i full kontroll, snön sprutar, solen lyser och folk står utmed backen och vrålar i extas när de ser mig.
















(Marie, nu är du tyst om att jag ser ut som en fågelskrämma när jag åker och att solen inte lyste och att jag fick panik i den svarta korta backen där Emma (8 år) och Ida (6 år) seglade ner som om de aldrig gjort annat.)

Här är den!

Nu så! Jag fick rådfråga min IT-expert Daniel. Han sa:

1. Kolla i utforskaren om du hittar kameran (hade jag redan kollat).
2. Ryck ur sladden och sätt i igen (hade jag redan gjort).
3. Starta om datorn. Det gjorde jag och vips så funkade det!

Kolla vad fin! Fina fina Emma skickade den. ♥


Alla hjärtans-dagspresent

Jag fick en så fin grej på posten idag men nu vill inte kameran släppa över bilderna till datorn så jag kan inte lägga upp bilden här. Skit med.

OS!

Inatt börjar OS! De sänder ju på så puckade tider så imorgon arrangerar vi ett eget störtlopp. I familjebacken på Falköping Alpins anläggning.

Kommer alldeles strax

Jag jobbade igår kväll på hemtjänsten. På ett av mina besök skulle jag till en äldre herre som hör lite dåligt. Jag kom dit, ringde på och låste upp. Hallå!, ropar jag men det är helt tyst i lägenheten. Hallå, ropar jag lite högre, det är från hemtjänsten! Då hör jag plötsligt en klar och tydlig röst som säger: Kommer alldeles strax. Det var bara det att det var inte den äldre herrens röst utan en betydligt yngre man. Oj, har jag gått fel? hinner jag tänka innan jag kommer på att jag låst upp med rätt nyckel. Jag tar några steg in i lägenheten och förstår vem som pratat med mig. Det var TVn. Jag hade kommit mitt under nyheterna och de hade lite tekniskt strul och väntade på ett inslag, därav "Kommer alldeles strax".

Ännu en bok

Nu har jag läst ut den fjärde boken i serien om shopaholiven Becky. I den här boken får hon reda på att hon har en jämnårig halvsyster och blir överförtjust. Tills hon får träffa henne. Ganska underhållande men lite konstig story.

Titel: En shopaholic får en syster
Författare: Sophie Kinsella
Betyg: 3 av 5 toasters

Snut-Sigrid och fortköraren del III

Vi kan idag som första media komma med de chockerande nyheterna att Snut-Sigrid och fortköraren KÄNNER VARANDRA!! En källa som vill vara anonym har skickat oss detta kort.

 

De sägs vara barndomskamrater. Frågan är varför varken fortköraren eller Snut-Sigrid nämnt detta! Vad kan ligga bakom hela härvan? Mina vänner, vi har ännu inte sett slutet på denna historia.


Nyårsmat

Idag försökte jag bjuda hit min syster på lunch men det hann hon inte. Jag ska bara upplysa henne om vad hon missade.

Nyårsmat
Kycklingfilé
Champinjoner
Rödlök
Paprika- och chili-creme fraiche
Vanlig Creme Fraiche

Skär kycklingfilén i små bitar, typ som... ja men lagom små. Stek dessa tills de fått lite färg, lägg åt sidan. Stek rödlök och skivade champinjoner tills det ser gott ut. Häll sedan dit kycklingen och all creme fraiche. Småputtra en stund. Vill man så kan man lägga i en hönsbuljong- eller grönsaksbuljongtärning. Servera med pasta (taglietelle) eller ugnsstekt potatis. Mumma!!

Jag använde tre av fyra filéer i påsen, en halv lök och kanske 20 små champinjoner. Till det hade jag en stor burk vanlig creme fraiche (15%) och en liten burk chili-fraiche.

Vi åt denna mat en nyår, därav namnet.


En såndärn bok

Läste ut en hejdlöst rolig bok igår. En shopaholic säger ja. En chic-lit bok som inte gick att lägga ifrån sig. Shopaholicen Rebecka ska gifta sig men både hennes mamma och hennes svärmor planerar varsitt bröllop, ett i New York och ett i England. Problemet är bara att det bara är Rebecka som vet om att det planeras på två håll. Otroligt underhållande. Finns för utlåning, liksom de två fristående föregångarna (En shopaholics bekännelser och En shopaholic i New York)

Titel: En shopaholic säger ja
Författare: Sophie Kinsella
Betyg: 4 av 5 toasters ( jag kan inte ge en chic-lit-bok en 5a, annars hade jag gjort det)

Snut-Sigrid och fortköraren del II



Fortköraren har nu valt att träda fram. "Jag tyckte att jag framställdes i dålig dager i förra reportaget" säger han. Han heter egentligen Noa och är snart 19 månader. Han har nu blivit frisläppt och fått sin bil tillbaka. Men hans version av historien är en helt annan än Snut-Sigrids. "Hon behandlade mig respektlöst, som om jag vore dum i huvudet. Jag försökte var tillmötesgående men hon bara fnös åt mig. Hon kallade min bil för skrothög och repade den med sin stora nyckelknippa."

Fortköraren kliver av sin älskade bil och visar. "Lacken på vänstersidan är förstörd, jag kommer behöva bekosta en omlackering själv. Min bil betyder allt för mig. Självklart förstår jag att den beslagtogs men man tycker ju att den borde vara trygg hos polisen. Jag kräver en ursäkt från Snut-Sigrid"

 



Vi hittar Snut-Sigrid men hon vill inte kommentera händelsen. "Jag är ledig idag, ser ni inte det? Jag har köpt en ny halsduk som jag provar." När vi pressar henne säger hon till slut "Skulle jag ha repat hans skämt till bil? Som han kör så är det ett under att bilen fortfarande sitter ihop. Komma och anklaga polisen för att ha förstört hans bil! Det är ju horribelt, hårresande! Den där ursäkten kan han leta i stjärnorna efter."


Passande liten knapp



Kolla vad fiiiiiiiiin! Den är min. Den är från USA. The land of the free and the home of the brave... Trodde de ja!

Sådan far, sådan dotter.



Slappa gänget kollar på tv.

Sådan mor, sådan dotter



Sigrid dricker direkt ur kranen, precis så som jag brukar göra!

Ägg

Sigrid och Anton bakar och Sigrid upprepar "Ägg. Ägg. Ägg."

Vi roade oss med att skriva ner alla ord som Sigrid kunde och vi blev lite förvånade av att komma på nästan 70 stycken... Enligt en artikel om språkutveckling som jag läste häromdagen så ska en tvååring kunna ungeför 50 ord och en 2,5-åring prata i tvåordssatser... Sigrid pratar i treordssatser och har faktiskt drämt till med fyraordssatser några gånger (Titta Noa, dä moffa.) Orkar jag så ska jag skriva ner hela Sigrids ordlista någon dag.

Slutsats: Vi har ett vansinnigt begåvat barn. Bästa barnet ever. Hon lär bli kvantfysiker eller astronaut eller... mat-tant. Det är väl ganska fånigt att vara så pös-stolt över sitt barn som vi är, men hallååå!! Det är vår unge! Vårt barn, det finaste vi skådat.

Anton, kom hem!


En bok till dårå

Nu har jag läst ut en bok till. På grund av Leon heter det. Den handlar om Maja och Angelica som var bästa vänner tills Angelica gjorde något dumt... Boken var lite trög i början men sen kom den igång. Inte så särskilt bra men den funkade.

Titel: På grund av Leon
Författare: Jenny Leeb
Betyg: 2,5 av 5 toasters

Sigrid sjuk...

Sigrid är sjuk, lilla pyret. Snor och feber och näsblod... Så sjuk som hon var igår kväll har jag aldrig sett henne. Hon var varm som en kamin och bara satt och hängde. Vid 18.30 somnade hon och vaknade knappt när vi bytte på henne vid 20.30. Ingen välling ville hon ha, då är det allvarligt... Idag är hon piggare men inte frisk.



När man är sjuk får man titta på film. Voffan ville också titta.



På gott humör ändå, provar nya klänningen (!) från Blingo.

I bakgrunden kan man se min snygga motionscykel!


SAOL

Så här står det i SAOL:



Alltså en muffins, den muffinsen, men även det muffinset. Låter ju inte klokt.

Två muffins, de muffinsen.

Muffins är ett bakverk

På tal om muffins

Vad heter det?

En muffin eller en muffins?

Den muffinen eller den muffinsen?

Två muffins är ju självklart men sen?

De muffinsarna eller de muffinsen?

Jag blir helt virrig.

London-meny

Jo, jag och mina fina syskon ska åka till London! I april. Tänkte bara visa vad jag ska äta där.

http://www.haagen-dazs.co.uk/cafes/menu.htm

Kolla under "Patisserie", Chocolate and Toffee temptation...

 

Det blir nog bra i London.


Sjuk på en torsdag!!

Sigrid är sjuk. Snorig, febrig ooch hostig. En otäck hosta som hoppar på henne på nätterna. Stackaren. Men det värsta är ju ändå att hon är sjuk på en torsdag! Vi missar ju ÖF och mat i Gustav Adolf! Hela dagen kom av sig.

Öppet brev till Gud

Okej, Gud! Vi har fattat grejen! Vi gnäller om växthuseffekt och global uppvärmning och säger att det minsann aldrig varit någon ordentlig vinter på mängder med år. Jag kan förstå att du ville visa att vi har fel men det räcker nu! I N G E N  M E R  S N Ö  T A C K ! Jag hade skottat så fint runt min bil. Sen kom snöplogen.

Mina vänner pocketböckerna

Jo det här med pocketböcker. Jag gillar pocketböcker därför att:

*De är billiga
*De är lika stora allihop
*De är mjuka
*Det känns som att det inte gör så mycket att en pocketbok blir sliten, en inbunden bok vill man vara mer rädd om.
*De luktar gott.

Karin undrar varför inte de inbundna böckerna får stå ihop med pocketböckerna... Jag har inget bra svar. Jag tycker bara att det ser så bra ut när alla pocketböckerna är lika stora. Rakt och snyggt. Pocketböckerna ligger mig klart närmst om hjärtat, det bara är så. Men nu när jag tänkt på det en stund inser jag ju att de inbunda måste få komma ur sina lådor med! Jag ska bara ordna en hylla.


Utläst bok

Läste ut Alex Sculmans bok "Skynda att älska" igår. En mycket bra bok. Säga vad man vill om Schulman, men skriva kan han. Han fick en dotter för ett halvår sedan och skriver en väldigt fin blogg om detta, att vara pappa. Boken handlar om Alex pappa och han började skriva den när han fick reda på att han själv skulle bli far. En välskriven bok om en lite småmärklig man. Finns för utlåning i mitt fina bibliotek som ni kan skåda nedan.

Titel: Skynda att älska
Författare: Alex Schulman
Betyg: 4 av 5 toasters

Snut-Sigrid och fortköraren



Snut-Sigrid tog fast en fortkörare idag. Fortköraren klev av sitt fordon och försökte förklara att han köpt nya däck och bara skulle testa dem lite. "Dumheter!", röt Snut-Sigrid.

Hon beslagtog genast fordonet och lät fortköraren stå där och skämmas. "Du ska få dig ett ordentligt straff" sa Snut-Sigrid med ett elakt flin.

 

"Fortare, fortare!"


Pocketbiblioteket

Såhär ser min pocketbokssamling ut. Samlingen uppgår för närvarande till cirka 170 objekt. De som ligger ovanpå bokhyllan är inte lästa ännu. Mina inbundna böcker ligger i plastlådor lite här och var. En dag när jag får tid ska jag köpa en hylla till dem också.

Ni kan inte ana vilken lycka den här hyllan skänker mig! Ibland står jag bara och tittar på den och tänker "Alla de här böckerna är mina!"


Svar på tal

"Trassel med magen" Gravid?

NEJ!! Jag är inte gravid. Jag hade rännskita. Så, då vet ni det.

Jag är inte säker, men det kan vara Johan som skrivit kommentaren.

Sigrid apar sig


Linköpingsweekend



Sigrid hjälper Tillan att baka chokladbollar



Provsmakade gjorde hon med.



Peter ser cool ut.



Tillan. Hon är polis. POLIS! I bakgrunden, Pär och Tillan, galet snygg tavla.



Sigrid sitter i knät hos Pär. Pär kollar hockey. LHC förlorade, vilket betyder att HV fortfarande ligger etta.



Fikabuffé!!

Viktor. Han har alla hästar i hagen, det ser bara inte ut så.



Tillan och Pär.

Party!



Bra ordning i lådorna hos Tillan och Pär.



Verkligen. All heder åt dessa två individer! Ett stort tack även till Mickan och Viktor, Peter, Björn och Sofia som gjorde vår helg så trevlig. Vi kommer tillbaka. Se det som ett hot.


Stackars oss



Flickorna Rommedahl är lite risiga idag. Sigrid är snorig och jag har lite trassel med magen. Jag vilade lite i sängen och när jag kom ner hade Sigrid klättrar upp i sin vagn och satt där och myste. ♥

En bok till

Nu har jag läst ut en bok till, skriven av Martin Svensson (yeah yeah wow wow ni vet). Boken handlar nog egentligen om Martins eget liv och hans skilsmässa från Dilba men det vill han inte säga. En ganska dålig och rörig bok. Men vill ni tvunget läsa den så OK.

Titel: Hej! Mitt namn var Elton Persson.
Författare: Martin Svensson
Betyg: 2 av 5 toasters.

RSS 2.0