Max Nalle





Hon somnade med Max Nalle över ansiktet...

Gud ser dig

Gud kom ner till jorden för att hälsa på människorna.

Han åkte världen runt och inspekterade hur vi levde. När han kom till Sverige blev han alldeles förbluffad.

Häpen gick han runt i iskylan och betraktade svenskarna. Så sa han: ”Men hörrni. Jag tror ni har missförstått. Ni skulle ju inte BO här. Min tanke var att ni kunde komma hit några veckor på sommaren och bada i någon sjö och gå i naturen. Men ni skulle ju inte ­BOSÄTTA er här".





Nu är det visserligen advent och drägligt att leva här men jag tror att Gud har rätt.


Rallybruden


Hurra!

Idag fyller min äkta make 29 år!

Nä!

Följande samtal utspann sig nyss mellan mig och min 17 månader gamla dotter.

Jag: Ska vi gå och borsta tänderna?
Sigrid: Nä.
J: Nähä... Då går väl jag själv då.
S: Hejdå!


Är man så dum så man frågar så får man ju skylla sig själv.

Hon fick ett brev, ett riktigt brev med frimärke

Det här oerhört fina brevet fick Sigrid på posten igår. Lyckan var total!



Ni får lägga huvudet på sne...

Jaha?



Min svärmor är en hyvens prick men ibland får hon lite lustiga idéer. Som det här med att göra kalsongrycket för att få Sigrid att äta upp...





Skoja ba. Hon räddade snarare Sigrid från att trilla ner.

Choklaaad

Har precis färdigställt årets lass med biskvier! Till Antons födelsedag gör jag alltid en hög, så gjorde visst hans mamma när han var liten. Det blev en del smält blockchoklad över men vad jag gör med den är hemligt. Men det innefattar puffat ris och en sked...

Finfrukost







Hotellfrukost i all ära, en sånhär frukost klår det mesta.


Äntligen måndag

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHH!! Som jag har saknat min fina blogg! Har inte orkat dra på datorn denna helg som gått i jobbets tecken. Jobbet gick bra. Inte så kul, men det gick bra. Jag kan ju såklart inte lägga ut några detaljer här men det var mycket medicinteknik och bra underhållning. Så.

Idag är det måndag. Jag och Siggan har hunnit till både Öppna förskolan och Briljanten. Nu sover hon och jag har en mycket trevlig diskussion på MSN med Gyn-Johan och Tobajs.

Sommarjobbe

Jaha, sitter här och väntar mest på... ja vadå? Anton kommer hem 12.30 och då ska vi äta middag ihop. Vi firar 4-årig förlovningsdag idag kom vi på, mamma påminde oss via sms. Sen bär det av till jobbet... Hade hellre stannat hemma men nu är det som det är. Det blir fina pengar iallafall. Jag har dessutom köpt mig en mannafrutti sm jag alltid gör när jag ska iväg och jobba.

Fick erbjudande om sommarjobb på vårdcentralen i Habo igår. Ska tänka över detta hårt och noggrannt. Jag blev väldigt glad för frågan! Jag trivs väldigt bra därnere så vi får se. Medicin E finns ju också...

Tack för alla snälla kommentarer! Puss


Hår





Sigrid är inte direkt välsignad med tjock och fluffigt hår men det är väldigt sött när hon är nyvaken och håret i nacken står rätt ut.

Jobbe

Vaccinerade lilla skrutt igår och det gick så bra. Hon hade lite ont i benet på kvällen, gick och slet i byxorna och sa "Aj!". Idag var hon dock på topp.

Ikväll är det dags för ett nytt vaccinations-pass. Det är så kul! Alla är så trevliga och det är högt tempo men jag känner att jag gör ett bra jobb. Jag kan vara oerhört trevlig när jag lägger den sidan till. Att lugna nervösa tonårsflickor är min nya specialitet. "Slappna av i armen och kom ihåg att andas". Då brukar det gå bra.

Blää

Blä. Det känns inte bra idag. Har en nervösklump i magen och känner mig ledsen. Det är det här med jobb. Ska jobba heela helgen, extravak. Extravak betyder verkligen inte att sitta och hålla någon i handen har jag ju lärt mig. Ska vara på en avdelning jag inte känner till så väl och sånt blir jag nervös av. Hela veckan blir ju förstörd eftersom jag är expert på att oroa mig för saker i förväg.

Pratade med bemanningen igår och nu måste man kunna jobba precis varenda tid som man lägger sig tillgänglig och det känns inte heller bra. Jag har en liten plutta som alltid kommer i första hand. Åh, jag vill inte behöva planera långt framåt. Jag vill ha ett jobb!! Ett fast jobb så jag vet ett schema och så att Anton kan va ledig är jag jobbar. Medicin E, please?

Massvaccination

Idag startade vaccinationen av allmänheten. Efter att ha snittat runt 150 om dagen när det var riskgrupper så vaccinerade vi minst 600 idag. Jag vaccinerade 89 av dem. Det gick väldigt väldigt bra men jag längtar inte direkt tills imorgon när jag ska köa med Siggeliten.

Gosunge



Sigrid ligger nergosad med den mysiga boken "Bobby Blåljus". Me love her.

Ajdå

Fick ringa barnakuten imorse eftersom Sigrid dammade i golvet. Toagolvet. Klinkersgolvet. Hon befann sig tyvärr inte på golvet när hon trillade utan en bit upp. Såklart var det mitt fel. Hon klarade sig dock utan större skador, bara en liten bula. Jag hann bli skiträdd ändå.

Hemma

Hemma igen. Stockholm var mycket trevligt! Min ovilja mot Stockholm har lagt sig något nu. En ny Stockholmsregel att lägga på minnet är:

Tryck aldrig på "blir gröntknappen". Vänta tills någon annan trycker eller gå helt enkelt mot röd gubbe.

Roligast var nog Tanja när hon försökte krypa under bordet hos Sara för att komma till toaletten.

Bildbevis



Såhär hamnade dörren. Sigrid klarade sig utmärkt, hon blev inte ens rädd.


Sigrid strikes again

Sigrid är mycket för det här med öppen planlösning. Så hon bestämde sig helt enkelt för att ta ner dörren mellan groventrén och vardagsrummet. Hon använde en golvlist för att bända bort den. Jag fick en smärre chock. Det fick även Lena som jag pratade i telefon med under tiden lill-Byggaren härjade.

Eftersom jag sitter på en buss med inte så väldigt bra internet så går det inte att lägga upp bild. Men bildbevis kommer, jag lovar.

Lättad

Jag kom på vad det var jag hade glömt! Flytta över pengar till kortet. Skönt. Nu kan jag sova gott. Utan Anton... :(

Torsdagskvällsgöromål

Jag gjorde nyss något som jag inte gjort på väldigt länge. Lite för länge kanske. Det tog en väldig tid och nästan lite våld. Resultatet blev nog heller inte 100-procentigt. Jag är dessutom inte helt säker på att det var värt besväret. Men som den oerhört konstiga telefonförsäljaren sa, "Man vill ju inte se ut som en grottmänniska". Hade jag haft ork hade jag tagit ett kort på mina nyrakade ben.

Hela tiden ploppar det upp saker i huvudet som jag kommer på att jag måste packa ner. Men nu har jag glömt bort den senaste saken som jag kom på och det stressar mig. Det är ju inte bara mina grejer som ska packas utan även saker till Siggeliten som ska spendera eftermiddagen hos moster. Nej, jag kommer inte på det.

God natt

(Förresten har jag på senare tid blivit bättre på att hantera telefonförsäljare. Fråga mig inte varför.)

Estocolmo

Imorgon åker jag till Stockholm för en helg med mina fina flickor Karin, Sara, Tanja och Emma. Karin bor på Knivsöder och det gör mig lite nervös. Jag vill gärna komma oskadd därifrån. Det lär ju lysa TURIST om mig. Men jag försöker repetera viktiga Stockholms-regler.

*Stå till höööger i rulltrappan om du tänkt stå hela vägen upp.
*Skrik inte AIK eller Djurgården någongång någonstans.
*Le inte i onödan.

Sen kommer jag inte på mer. Hur ska detta gå?

Jesus trilar ner

Vi läste en bok om de tre vise männen innan och Sigrid sa då upprepade gånger "Jesus". Det lät visserligen som faeces eller julhäst, men ändå.

(Jag kan stava till "trillar", men jag har snott rubrken från en bok.)

Nämen, kent igen!

En kent-diskussion håller på att urarta på facet. Jag är ingen usel människa, jag bara väljer att tolka låten annorlunda... Kent är STORA för mig, det ska mycket till för att jag ska sluta lyssna på dem. Jesus förlåter nog även Jocke Berg. Skivan Vapen och ammunition, där låten "Socker" finns med, är för övrigt deras sämsta. Trots det försvarar jag den.

Bra

Inga reaktioner på inlägget om vaccinering. Bra. Jag tolkar det som att jag har rätt.







Nej, det gör jag inte. Jag försöker vara objektiv.

Men kolla!

http://www.youtube.com/u2official#p/u

En hel konset med u2, live. Jag böjer mitt huvud i djup respekt.

Gris

Kanske man skulle skriva ett inlägg om the svininfluensa? Orkar jag det? Det är ju det enda folk pratar om. Jag säger bara såhär:

JA, jag tycker att ni ska vaccinera er. Det är min åsikt som både privatperson och sjuksyrra. Jag har svängt i frågan som privatperson, som sjuksyrra har jag alltid varit lojal mot Per Erik Åbom. Åsikter som att vaccinet inte är tillräckligt testat biter inte riktigt på mig. Vaccinframställarna hade nog inte vågat släppa det om det inte var testat. Argumentet att "någon" (vaccinframställarna) tjänar enorma mängder pengar må vara sant men det får det väl vara värt om det faktiskt räddar livet på folk. 

De som gnäller över att de fått sådana jobbiga biverkningar vill jag bara slå i huvudet. TÄNK LITE LÄNGRE! Hur hade du mått om du fått svininfluensan? Eller ännu värre, smittat någon annan med den? Jag vet en som själv tillhörde en riskgrupp, fick vaccinationen och en del biverkningar och sen varnade andra för att ta den. Very smart.


Mina åsikter som sagt. Hur du ska göra bestämmer du själv. Jag finns på plats tisdagar och torsdagar för att vaccinera dem som så önskar.

Uscha

Sverige kan inte vara skapat för att bo i på vintern. Man ska inte behöva förfrysa för att man går till Briljanten utan vantar. En promenad på två minuter. Snart flyttar jag och Sigrid till Mallis.


Om livet ger dig citroner...

Regnet vräker ner, det blåser, allt suger. Perfekt fikaväder! Istället för att gå hemma och vara smågnällig så fixade jag dagledigsamling på Briljanten. Jag är sjukt stolt över detta. En alltigenom livsbejakande handling. Vänd något negativt till något positivt. Se möjligheterna, inte problemen.

Samlaren


Hemlig shopping.

Jag håller på att köpa en grej men det är lite hemligt. Jag gick även på ett erbjudande av en telefonförsäljare men vad är hemligt.


Nu blir ni nyfikna va??

Jag lyssnar på musik men det kan väl vem som helst räkna ut vad det är.


kent

Det har varit väldigt mycket kent den här helgen. Jag har pratat om, skrivit om, lyssnat på och blivit lycklig av kent. För detta ber jag inte om ursäkt. Tvärtom.

Jag är återigen totalt nerkärad. Jag svävar på moln. Det har varit en magisk helg.

Du sa att rädslan den går över,
men den där oron stannar kvar.

Den gör dig tveksam när du behöver,
snabba avslut, snabba svar.

Du sa att rädslan pendlar långsamt för oss.

Mellan äkta och falsk,
mellan sanning och lögn.
Vi är idioter.

Skrik o panik

Sigrid var på Team Sportia medan jag sov. Där hittade hon en bandyklubba hon ville ha men det fick hon inte så då skrek hon. I 40 minuter. Sen somnade hon.

Lördag

Idag har jag:

Lyssnat på Röd på hög volym.
Köpt en ram till planschen.
Köpt tre pocketböcker.
Satt upp alla pocketböcker i bokstavsordning.
Kollat på kents releasefest från New York. Kasst ljud och ljus.

RÖD

En magisk dag. Jag har skivan och vet redan innan jag börjar lyssna att det kommer låta fantastiskt. Så lyssnar jag och givetvis låter det skitbra. En plansch tiggde jag till mig med. Vackert.

Dagen är kommen

Dagen är kommen,
kärlek triumferar.
Kom låt oss skynda
till Media Markt!
Hälsad av änglar,
Röd är född till jorden.
O, kom låt oss nu lysnna
o, kom låt oss nu lyssna
o, kom låt oss nu lyssna
till skivan idag!

Emma, Emma, Emma


Skitbra, verkligen.

Jag och Sigrid tog några mycket lyckade bilder igår. Mitt hår är nytvättat och luggen oplattad. det är därför jag ser ut som något från 80-talet.







Jag är en mästerfotograf! Det har vi ju sett förr.


I lööv Försäkringskassan

Skrev jag häromdagen något dumt om FK? Jag tar tillbaka! De är ju världsbäst! Idag var det ingen telefonkö alls och den sjukt trevliga tjejen jag pratade med förklarade att två andra sagt fel till mig och att jag nu troligtvis kommer få tillbaka föräldradagar för jag har tagit ut för mycket! Jag höll på att börja gråta av lycka. Men det beror nog på att jag varit vaken hela natten (okej då, jag somnade kanske till fem minuter i fåtöljen) och sen sovit mindre än fem timmar.

Här nedan följer en snabbguide till hur man lyckas i Försäkringskassans djungel:

1. Prata inte med en släpig tant som säger fel.
2. Prata med en förtjusande trevlig (som farfar skulle säga)tjej som säger bra saker.


En till

Jag lägger in en till nu när jag lärt mig hur man gör.


Power nap

Jag hade tänkt sova jämte Sigrid en bra stund nu på eftermiddagen eftersom jag ska jobba inatt. Men då vaknar hon efter 40 minuter för hon hostar som en tok. Inget sovet för mig. Det blir en lååång natt.

Kent!!

Kolla här! Ett nytt litet underverk! Funkar det som jag vill så dyker det upp en fin ruta här nu.

 


Fin utsikt



Sigrids nya favoritplats. Med utsikt över fågelbordet som inga fåglar verka uppskatta.

Så här får man inte göra

Jag parkerade henne framför Fåret Shaun när jag lagade middag. Ajabaja.


Dagens outfit

Superman-body från Böööjes och för korta velourbyxor från Lindex.


SJ my ass

Har varit på A6 med syster och alla vilddjuren och det gick hur bra som helst. Hon satt still i tvillingvagnen! Va? Kan ni tänka er? Så lustigt. Nu sover hon.

Försöker hitta billig tågbiljett men SJ är ju bara ett stort skämt. Skulle gå på 1200 spänn tur och retur till Sthlm. Hutlöst. Får bli buss. Jippi.

Ni har väl inte missat det här? 53 minuter in i programmet.

?

Fem personer har varit inne här idag. Vilka kan det vara? Fem stycken som inte har något bättre för sig än att surfa in här. JAG ÄLSKAR ER!

Blubbblubb

Det är söndag. Jag orkar inte.

RSS 2.0