Här ska åkas skidor!

Äntligen är Sigrid skidutrustning komplett! Att hon inte gillar snö är ovidkommande.

Sagan om strykjärnet

Det var en gång en pojk och flicka som bestämde sig för att bli herr och fru. De flyttade ihop och de hade båda varsitt strykjärn så de gav bort det ena. Strax därefter försvann det andra också. Puts väck borta. Herr och fru klarade sig dock rätt bra utan strykjärn, blev det kris så lånade de grannens. En dag befann de sig på ett ställe som frun i huset kallade "Paradiset på jorden". Herrn tyckte då att det var dags att skaffa ett nytt strykjärn så han la ner ett i vagnen, betalade det och tog hem det. En dryg vecka efter detta, en kväll i slutet av november, befann sig frun i huset i källaren för att ta fram adventsstjärnorna. Hon får syn på en kasse som hänger på en pinne. Hon kan inte påminna sig om att hon själv hängt dit den och hon har ingen aning om vad som finns i den, så hon tar ner den och hittar däri en kartong. I kartongen hittar hon ett strykjärn. Det, sedan länge, försvunna strykjärnet. Så nu står de där igen med två strykjärn.

En sockerbagare!

Sigrid parkerade sig på första parkett när vi (mest Anton) bakade igår.

Den nya istiden

Kommer ni ihåg förra året? Eller det där kortet är från i år, men förra säsongen. Jämför med detta kort, taget idag...
Dessutom ska det snöa i hundratvå dagar till.

Julefrid och julegröt och skogen full av n...

img_0386 (MMS)

Julefrid och julegröt och skogen full av nötter.


Kent kör traktor ibland.

Det finns några saker i livet som ligger mig extra varmt om hjärtat. Sigrid är en av dem och kent är en annan. Givetvis vill jag sammanföra dessa båda storheter så här lyssnar vi inte på Mora Träsk eller Majas alfabetssånger, vi lysnnar på kent. En dag berättade Sigrid att kent varit hos morfar och jag blev något brydd. Min pappa gillar inte kent så värst mycket. Sen fattade jag vad hon menade. Hon menade Kenneth, pappas granne. Hon tror att det är Kenneth som sjunger. Imorse lyssnade vi som vanligt på kent och Sigrid skiner upp. "Det är kent!"säger hon upprepade gånger. Jag blir såklart glad över detta ända tills hon kläcker kommentaren "Kent kör traktor ibland".
(Detta finns på film men tyvärr är hon spritt språngande näck och det känner jag inte för att lägga ut här.)

Spegelvänt mys i soffan


Nästan rätt

Sigrid: Mamma, när jag var ditt bröst, då åt jag en liten bebis.

Kaj Kindvall, vi vill också in på tracks

1. Hjulen på bussen
2. Nyss så träffade jag en krokodil
3. Imse Vimse
4. I ett hus vid skogen slut
Hjulen på bussen kom från ingenstans och seglade rakt in på förstaplatsen! Krokodilsången har nu utökats med lite rörelser (vifta lite vid munnen vid "och blåste i trumpet"). Imse Vimse är som alltid populär och är inne på sin 34e vecka på Tracks. "Klätta upp, falle ner. Spola bott. Solen hine."

Aha!

Kan meddela att det INTE finns McDonalds i Kramfors, de har bara Frasses. Mycket godare dessutom!

Kusin Linda har huvudet på skaft! Det var antagligen därför Ida ringde så många gånger, för att de inte svarade. Frasse regerar, de har finfin mjukglass har jag för mig.

Rommedahls fritids

Mina syskonbarn var lediga idag så de var här på förmiddagen. Jag lagade näringsrik mat och dukade fint.
Emma väljer musik på Spotify. Hon är ganska inne på techno, house och rave. Men den där Saade och Bieber går också bra.
Sen la hon sig i trappan och sa något i stil med "Det är en installation, jag försöker bli ett med trappan. Känner ni strömningarna?"
Ida roade sig med min telefon. Nu när de gått hem och jag kollar på telefonen så ser jag att hon laddat ner 423 apps, dyra sådana. Tatueringsapps mest. Dessutom hade hon ringt till McDonalds i Kramfors ett antal gånger.
Sigrid betedde sig någorlunda normalt.

Sigrid äter godis.


RSS 2.0