Såhär äter jag semla

Jag skrapar bort grädden, äter upp all mandelmassa, lägger tillbaka grädden i bullen och äter sedan upp bullen med grädden i. Locket får Sigrid, annars äter jag det sist.

Hur gör ni?

Kommentarer
Postat av: Peter

Fel fel fel!!!



Först slänger man i sig locket. Det är ändå inte så viktigt eller gott. Sedan ger man sig på själva semlan, och då är det viktigt att man i VARJE tugga får i sig bulle, mandelmassa och grädde. Detta definierar en väl sammansatt semla.



Semlan bör slukas i 3-5 bett. Hela processen bör ta mellan 10 och 15 sekunder.



En sak till: Jag vet vad jag talar om.

2010-01-28 @ 17:11:57
Postat av: Syster

Jag tycker semmelexperten Peter borde uttala sig på facebook för att liksom klargöra för alla skumma individer hur det förhåller sig! Han borde även skriva rekommenderat dagligt semmelintag och under vilken period på året han rekommenderar att man äter detta goda bakverk.

2010-01-28 @ 17:44:16
Postat av: tins moster

Hej,hej.

Håller delvis med Peter!

Locket kan man inmundiga först.

Men sen.... om man liksom äter lite runt på bullen först, så får man mycket mer mandelmassa o grädde kvar till bullbiten i mitten. Hajar ni?

Det är gott!(lite kaffe till oxå sen är dagen räddad)

Ha det!

2010-01-28 @ 18:45:45
Postat av: Kusin Linda

Peter har koll. Fast det krävs mer än 3-4 bett om man ska njuta av det man stoppar i sig. Men det viktigaste, ät aldrig en semla i en djup tallrik med varm mjölk !

En kopp kaffe och sedan semlan på en plan tallrik.

2010-01-28 @ 19:42:49
Postat av: syster

Nästa gång vi har släktträff får det absolut bli SEMLOR!

2010-01-28 @ 20:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0